Kunststof Roosters

Plastic Gratings

Plastic Gratings

Kunststof Roosters (GVK)

Glasvezel versterkte kunststof (GVK) looproosters worden vervaardigd door glasvezel en hars te combineren in een daarvoor bestemde mal. Hierdoor ontstaat een kunststof rooster met bepaalde chemische en mechanische eigenschappen, afhankelijk van de geselecteerde harstype. De verhouding glasvezel versus hars bedraagt respectievelijk 35% en 65%.


GVK roosters zijn zeer geschikt voor toepassing in met name industriële omgevingen, weg- en waterbouw en chemische industrie. GVK roosters  zijn sterk, veelzijdig in gebruik, chemisch resistent en hebben een lange levensduur. Door deze unieke eigenschappen worden GVK roosters veel gebruikt in corrosieve omgevingen als de petro-chemische en offshore industrie, waterzuiveringen, op- en overslag van goederen, havengebied en de scheepvaart.

 

Toepassing van GVK roosters

GVK roosters worden veel toegepast in bordessen, (industrie)vloeren, trappen, loopbruggen en platforms. Gebruik van Glasvezel Versterkte Kunststof roosters heeft vele voordelen: GVK roosters zijn sterk, weerbestendig, onderhoudsarm, hebben een lange levensduur en goede anti-slip eigenschappen. Daarnaast zijn GVK roosters eenvoudig, snel en flexibel te verwerken en monteren.


Voordelen van GVK

Corrosie bestendig;

Brandvertragend;

Duurzaam;

Antislip;

Licht in gewicht;

Onderhoudsvrij;

Niet elektrisch geleidend.Harstypen

Standaard zijn GVK roosters beschikbaar in 4 typen hars:

 

Orthoftaal hars biedt weerstand tegen atmosferische corrosie.

 

Isoftaal hars is uitermate geschikt in een corrosieve en chemische omgeving en biedt een hoge brandwerendheid met gecontroleerde rookverspreiding.

 

Vinylester biedt uitstekende chemische resistentie voor o.a. zuren, zouten en andere corrosieve stoffen. Verder staat dit type hars garant voor een hoge brandwerendheid.


Toplaag

Kunststof looproosters zijn leverbaar met verschillende type oppervlak.


Bezand oppervlak

In sommige omstandigheden kan het wenselijk zijn uw GVK roosters te laten voorzien van een grit toplaag. Deze toplaag is verkrijgbaar in diverse korrelgrootten. De grit toplaag is niet per definitie meer antislip maar biedt extra voordelen. Denk hierbij onder andere aan het esthetisch aspect en comfortabel voetgevoel. 

 

Concaaf oppervlak

Standaard zijn kunststof roosters van origine antislip door middel van het concave (meniscus) oppervlak. Dit oppervlak voldoet aan de norm R13 van BGR 181 en DIN 51130. U als eindgebruiker bent verzekerd van optimale en blijvende veiligheid.Meer informatie of bestellen?

info@ogroosters.nl

tel: +31 (0)10 437 22 88

More info or ordering requests?

info@ogroosters.nl

call: +31 (0)10 437 22 88Downloads